Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@14:51:40 GMT

چه کتاب‌هایی برای کنکور انسانی بخوانیم؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۰۰۰۹

کنکور انسانی یکی از رشته‌های پرطرفدار در میان دانش‌آموزان ایرانی است. دانش‌آموزان برای قبولی در رشته‌های حقوق، روانشناسی، جامعه‌شناسی، حسابداری، مددکاری اجتماعی و ده‌ها رشته جذاب دیگر باید در آزمونی به نام کنکور انسانی با هم به رقابت بپردازند. موفقیت در کنکور به تلاش دانش‌آموزان، منابع مورد استفاده و مدیریت زمان بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل ضروری است که با برنامه‌ریزی مشخص و استفاده از منابع معتبر این مسیر را پیش رفت. با این حال چه کتاب‌هایی برای کنکور انسانی بخوانیم؟ با خواندن این مقاله به شما اطمینان می‌دهیم که لیستی از بهترین منابع برای کنکور انسانی دست پیدا می‌کنید و در کمترین زمان ممکن نیز می‌توانید کلیه کتاب‌های کمک درسی خود را تهیه کنید.

معرفی بهترین منابع دروس اختصاصی برای کنکور انسانی

کنکور انسانی شامل دو بخش دروس عمومی و تخصصی می‌شود. دروس تخصصی شامل 8 کتاب بوده که 185 سوال از آن‌ها طرح می‌شود و 160 دقیقه نیز زمان پاسخگویی دارد. به‌طور میانگین شما برای هر سوال کمتر از 52 ثانیه فرصت دارید. به همین دلیل باید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید و با استفاده بهترین منابع موجود برای کنکور انسانی مهارت‌های خود را تقویت کنید. در این مقاله لیستی از بهترین کتاب‌های کمک درسی را به شما معرفی می‌کنیم که می‌توانند در موفقیت شما نقش بسیار تاثیرگذاری داشته باشد.

در ادامه نیز شما دانش‌آموزان عزیز می‌توانید کلیه کتاب‌هایی مورد نیاز خود را از جمله کتاب زبان جامع مبتکران، گاج، قلم، چی، مهروماه و ده‌ها انتشاراتی دیگر را بانک کتاب مارکا خریداری کنید.

با کتاب میکروطلایی گاج، علوم و فنون کنکور را آسان‌تر پاسخ می‌دهید!

علوم و فنون یکی از کتاب‌های تخصصی کنکور انسانی است. علوم و فنون شامل 30 سوال است و از دروس پایه دهم، کتاب های یازدهم انسانی و دوزادهم طرح می‌شود. کتاب میکروطلایی گاج مباحث علوم و فنون دهم و یازدهم و دوازدهم را به صورت تفکیک شده تدوین کرده است که دانش‌آموزان بتوانند دسترسی راحت‌تری به موضوعات کتاب درسی داشته باشند. در کتاب میکروطلایی گاج علوم و فنون ابتدا با درسنامه‌های جامع و کاربردی روبه‌رو خواهید شد تا با خواندن و تسلط به مباحث بسیار مهم کتاب درسی بتوانید به استقبال سخت‌ترین سوالات کنکور بروید. علاوه‌بر کتاب علوم و فنون میکروطلایی گاج، کتاب کمک آموزشی مشاوران نیز پیشنهاد می‌شود.

مشاوران بهترین منبع برای دروس اقتصاد و روانشناسی کنکور انسانی است!

اشتباه نکنید دروس رشته انسانی صرفاً حفظ کردنی نیستند! برای موفقیت در کنکور انسانی نباید به حفظ کردن اکتفا کرد. مفاهیم برخی دروس مانند اقتصاد را باید همانند یک فرمول ریاضی یاد گرفت. مباحث اقتصاد و روانشناسی تحلیلی هستند و به همین دلیل مفهومی‌ترین سوالات را می‌توان از آن‌ها طرح کرد. خوشبختانه انتشارات مشاوران با درسنامه‌های بسیار جامع و کاربردی سخت‌ترین مفاهیم اقتصاد و روانشناسی را با ساده‌ترین شیوه ممکن بیان کرده است. اگر می‌خواهید درصد بالایی از سوالات اقتصاد و روانشناسی را پاسخ دهید بهترین منبع برای شما، انتشارات مشاوران است. یادگیری سطحی یکی از متداول‌ترین اشتباهات دانش‌آموزان گروه انسانی است و به همین دلیل اگر فکر می‌کنید اقتصاد و روانشناسی نیازی به کتاب کمک آموزشی ندارند، قبل از هرچیز خود را با تست‌های مشاوران محک بزنید!

در ایران دسترسی به کتاب‌های درسی و کمک درسی به واسطه فروشگاه‌های اینترنتی بسیار سریع و آسان شده است. برای اطلاع از قیمت کتاب خودم می خوانم پیش دبستان و کتاب‌های کمک درسی کنکور، همین حالا به سایت مارکا کتاب مراجعه کنید و اطلاعات مورد نیاز را به دست آورید.

خیلی سبز بهترین کتاب فلسفه و منطق کنکور انسانی؛ دقیق بخرید!

فلسفه و منطق خیلی سبز در میان دانش‌آموزان انسانی بسیار محبوب بوده و شامل دو جلد است. در جلد اول منطق پایه دهم و فلسفه یازدهم و در جلد دوم فلسفه دوازدهم به‌طور کامل پوشش داده شده است. فلسفه و منطق خیلی سبز به شما کمک می‌کند که به راحتی بتوانید ابتدا با درسنامه‌ها به تمامی مفاهیم و جزئیات کتاب درسی مسلط شوید و در ادامه با تست‌های استاندارد به مرحله تثبیت آموزشی برسید.

کتاب ایاد فیلی از بهترین کتاب های کنکور انسانی ۱۴۰۰

عربی کنکور انسانی شامل 25 سوال در دفترچه عمومی و 20 سوال در دفترچه اختصاصی است! استاد ایاد فیلی یکی از باسابقه‌ترین مدرسان عربی کنکور است که کتاب خود را با نشر الگو به چاپ رسانده است. در کتاب عربی نشر الگو درسنامه‌های کامل، تمرین‌های متنوع و خلاصه و جمع‌بندی از تمامی دروس ارائه شده است که دانش‌آموزان بتوانند هم برای آزمون‌های آزمایشی خود را آماده کنند و هم در دوران جمع‌بندی سریع‌تر و بهتر پیش بروند. برای پاسخگویی به تعداد بالایی از سوالات کنکور عربی باید معنی لغات را بدانید. به همین دلیل در کتاب عربی کنکور انسانی نشر الگو لغت نامه طلایی همراه با مترادف و متضاد‌های پایه دهم، یازدهم و دوازهم به‌طور کامل گنجانده شده است تا بتوانید هر نوع سوال عربی کنکور را پاسخ دهید.

برای جامعه‌شناسی کنکور انسانی چه کتابی بخوانیم؟

سوالات جامعه‌شناسی کنکور شامل 20 سوال است که باید آن را در 15 دقیقه پاسخ دهید. برای اینکه بتوانید جامعه‌شناسی کنکور انسانی را با درصد بالایی پاسخ دهید، نیاز به تکرار مداوم مطالب دارید. به همین دلیل گاج مفاهیم کتاب درسی را به‌صورت درس به درس در کتاب میکرو طبقه‌بندی خود شرح داده است؛ در نهایت باید برای اینکه میزان تسلط خود به مفاهیم جمعه‌شناسی کنکور انسانی را بسنجید باید با تست‌های تالیفی و مفهومی خودتان را بسنجید. کتاب میکرو طبقه‌بندی گاج بهترین منبع برای درس جامعه‌شناسی کنکور سراسری است که علاوه‌بر اینکه تمامی جزئیات درسی را پوشش می‌دهد شما را با نقاط ضعف خودتان آشنا می‌کند که بهتر بتوانید اشتباهات متداولتان را شناسایی و از ارتکاب آن‌ها جلوگیری کنید.

با پاسخ‌دهی به سوالات ریاضی و آمار کنکور انسانی به سمت رتبه تک رقمی پیش بروید!

بسیاری از دانش‌آموزان گروه انسانی سوالات ریاضی و آمار را بدون پاسخ می‌گذارند یا منفی می‌زنند. درکنکور موفقیت شما به منابع و نوع خوانش و برنامه‌ریزی شما وابسته است. اگر تا زمان کنکور فرصت به اندازه کافی دارید پیشنهاد می‌کنیم که هیچ درسی را حذف نکنید. کتاب ریاضی و آمار مشاوران، صفر تا صد کتاب درسی را به ساده‌ترین شیوه ممکن آموزش می‌دهد. درسنامه‌های کاربردی همراه با 1200 تست شما را به مرحله‌ای می‌رسانند که بتوانید در درس ریاضی و آمار کنکور انسانی نمره قابل قبولی کسب کنید.

کتاب‌های تاریخ و جغرافیای کنکور انسانی را فراموش نکنید!

بسیاری از دانش‌آموزان گروه انسانی تمایل چندانی به پاسخ‌‌گویی به سوالات تاریخ و جغرافیا ندارند. به همین دلیل فرصت مناسبی است که بتوانید گوی سبقت را از دانش‌آموزان بربایید. در کنکور انسانی تاریخ و جغرافیا شامل 30 سوال است و 25 دقیقه فرصت پاسخ گویی دارد. خوشبختانه منابع متعدد بسیار مطلوبی برای تاریخ و جغرافیا وجود دارد که می‌توان به جغرافیای مهروماه، خیلی سبز و کتاب تاریخ انتشارات مشاوران اشاره کرد. پیشنهاد می‌کنیم که برای اینکه بتوانید به کلیه دروس عمومی و تخصصی تا قبل از اردیبهشت ماه مسلط شوید حتماً با یک مشاور متخصص در ارتباط باشید.

از دروس عمومی کنکور انسانی غافل نشوید! معرفی بهترین منابع برای دروس عمومی کنکور انسانی

دروس عمومی شامل 4 کتاب است و 100 سوال از آن طرح می‌شود و 75 دقیقه فرصت پاسخ‌گویی دارد. برای پاسخ‌گویی به هر سوال کمتر از 45 ثانیه فرصت دارید به همین دلیل ضروری است که تمرکز حواس داشته باشید و به سرعت بتوانید سوالات را پاسخ دهید. بی‌پاسخ گذاشتن سوالات دشوار تکنیکی است که باید به آن توجه ویژه داشته باشید چراکه برای هر سوال 45 ثانیه فرصت دارید و باید زمان کافی برای پاسخگویی به همه سوالات را داشته باشید. در ادامه مهم‌ترین و بهترین کتاب‌های کمک درسی دروس عمومی را معرفی می‌کنیم.

با کتاب شهاب اناری انتشارات مبتکران، زبان انگلیسی کنکور انسانی را مثل آب خوردن پاسخ دهید!

زبان انگلیسی کنکور انسانی 25 سوال بوده و 20 دقیقه فرصت پاسخ‌گویی دارد و  شامل 8 سوال واژگان، 4 سوال گرامر، 5 سوال کلوز تست و 8 سوال درک مطلب است. استاد شهاب اناری در کتاب کمک آموزشی که به توسط انتشارات مبتکران منتشر می‌شود، در هر 4 بخش شما را به تسلط کامل می‌رساند. با کتاب زبان کنکور شهاب اناری اگر طبق تکنیک‌ها و روش‌هایی که در کتاب آمده است عمل کنید، هر نوع سوالی که درس زبان انگلیسی گروه انسانی طرح شود برای شما قابل پاسخ دادن خواهد بود. درسنامه‌های زبان شهاب اناری به‌طور کامل مفاهیم کتاب درسی را پوشش می‌دهد و در نهایت شما را با تست‌های تالیفی به گرامر، واژگان و درک مطلب زبان انگلیسی مسلط می‌کند. با استفاده از کتاب زبان انگلیسی شهاب اناری زبان انگلیسی کنکور انسانی را می‌توانید 100 بزنید!

کتاب‌های نشر الگو و هفت خوان خیلی سبز بهترین منابع برای ادبیات کنکور انسانی است!

ادبیات کنکور انسانی شامل 25 سوال است و 18 دقیقه فرصت پاسخ گویی دارد. ادبیات را اگر به‌صورت موضوعی بخوانید نتیجه بهتری می‌گیرید. به‌طور مثال ویرایش، تاریخ ادبیات، قرابت معنایی، املا، آرایه‌های ادبی و دستور زبان از مهم‌ترین بخش‌هایی هستند که از آن‌ها سوالات کنکور ادبیات انسانی طرح می‌شود. برای بخش قرابت معنایی، املا، و تاریخ ادبیات می‌توانید از کتاب کمک آموزشی نشر الگو استفاده کنید و برای آرایه‌های ادبی و دستور زبان نیز کتاب هفت خوان خیلی سبز پیشنهاد می‌شود.

دین و زندگی یکی از مهم‌ترین کتاب‌های دروس عمومی کنکور انسانی، حساس باشید!

کتاب‌های گاج نقره‌ای، انتشارات خیلی سبز و کتاب آبی قلم چی، از بهترین منابع کمک درسی برای درس دینی کنکور انسانی هستند. به دلیل اینکه در درس دینی کنکور انسانی درصد بالایی از نمرات را کسب کنید ضروری است که از کتاب‌های لقمه مهروماه برای دوران جمع‌بندی خود استفاده کنید تا در فواصل بسیار مشخصی بتوانید کلیه مباحث درسی را مرور کنید.

بهترین منابع کنکور انسانی را با تخفیف ویژه از مارکا کتاب خریداری کنید!

در این مقاله به‌طور کامل پاسخ سوال چه کتاب‌هایی برای کنکور انسانی بخوانیم را به‌صورت کامل مورد بررسی قرار دادیم. خوشبختانه کتاب‌های کنکور انسانی خیلی سبز، گاج، مهروماه، مشاوران، مبتکران و قلم‌چی برای همه دروس در دسترس است و می‌توانید باتوجه به نیاز خود کتاب‌های کمک درسی خود را ثبت سفارش کنید. دسترسی سریع و یکجا به منابع درسی و کمک درسی بسیار مهم است و باعث می‌شود که در زمان صرفه‌جویی کنید.

مارکا کتاب بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین خرید کتاب کمک درسی در ایران است که کامل‌ترین بانک کتاب کمک درسی را دارد. چنانچه برای تهیه کتاب‌های کمک درسی کنکور انسانی با چالش عدم موجودی یا نایاب شدن روبه‌رو شدید با کارشناسان مجرب مارکا کتاب به شماره تلفن 66400400-021 تماس بگیرید و مشاوره‌های لازم را دریافت کنید.

منبع: فردا

کلیدواژه: رپرتاژ آگهی کنکور انسانی اقتصاد و روانشناسی شناسی کنکور انسانی جامعه شناسی کنکور برای کنکور انسانی کتاب های کمک درسی کتاب کمک آموزشی کنکور انسانی ترین کتاب زبان انگلیسی بهترین منابع همین دلیل ریاضی و آمار دانش آموزان داشته باشید بهترین کتاب گروه انسانی علوم و فنون طور کامل درسنامه ها عربی کنکور دروس عمومی طرح می شود کتاب هایی پاسخ دهید کتاب درسی نشر الگو خیلی سبز چه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان

بازی در دوران کودکی و نوجوانی با توجه به داشتن رابطه مستقیم با رشد مطلوب و همه جانبه امری بسیار مهم تلقی می‌شود، به همین سبب با گسترش روزافزون رسانه‌ها و پیشرفت تکنولوژی، روش‌های نوین آموزش مطرح است و معلمان و فعالان تربیتی برای دست یافتن به نتایج بهتر در تدریس درصدد اجرایی کردن این روش‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازی در دوران کودکی و نوجوانی با توجه به داشتن رابطه مستقیم با رشد مطلوب و همه جانبه امری بسیار مهم تلقی می‌شود و بر رشد مناسب فرزندان در آینده تأثیرگذار خواهد بود، به همین سبب در سال‌های گسترش روزافزون رسانه‌ها و پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، سبک‌های جدید آموزشی به‌نام روش‌های نوین آموزش مطرح شده است که معلمان و فعالان تربیتی درصدد اجرایی کردن این روش‌ها در مدارس هستند.

بعد از دوران شیوع کرونا، دانش‌آموزان بیشتر اوقات فراغت خود را صرف تماشای تلویزیون، بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی می‌کنند و دچار فقدان تحرک و فعالیت‌های فیزیکی مناسب در جهت رشد کامل و آموزش مناسب خود هستند که این امر باعث می‌شود سلامت، رشد و روند تحصیل دانش‌آموزان به طور جدی به خطر افتد.

کم‌تحرکی، دانش‌آموزان را دچار چاقی، بیماری‌های فشار خون، دیابت نوع دوم، نامنظمی هورمون رشد، مشکلات تنفسی و استخوانی می‌کند و هر یک از این بیماری‌های جسمی، مشکلات روحی و روانی را نیز به همراه خواهد داشت و حتی منجر به ایجاد اختلال در روابط اجتماعی صحیح، نداشتن اعتماد به نفس و عزت نفس در سنین بالاتر خواهد شد.

اختصاص دادن زمان بیش از حد به استفاده از رسانه‌ها علاوه بر مشکلات جسمی و روحی که به دنبال دارد، می‌تواند ضربه سنگین و جبران‌ناپذیری به فرایند یادگیری و تحصیل دانش‌آموزان وارد کند، به گونه‌ای که اگر استفاده دانش‌آموزان از رسانه تحت کنترل قرار نگیرد، جبران عواقب آن بسیار دشوار خواهد بود.

شکوفایی‬ بهتر دانش‌آموزان با سبک آموزش بازی‌محور

محمد کمال، برنامه‌نویس، طراح بازی و مؤلف کتاب در حوزه رسانه و تربیت رسانه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص جایگاه بازی در مدارس و آموزش اظهار می‌کند: به علت ارائه محتوای درسی به روش سنتی در مدارس، برخی دانش‌آموزان میل و رغبت کمتری برای حضور در کلاس‌های درس دارند، چرا که این سبک از روش آموزش برای آن‌ها نسبت به دیگر سبک‌های آموزشی جذابیت ندارد.

وی با بیان اینکه ذائقه دانش‌آموزان تغییر پیدا کرده و رسانه‌ای شده است، به‌گونه‌ای که مطالب آموزشی مختلفی را از مشاهده فیلم‌، سریال یا انجام بازی‌های رایانه‌ای فرا می‌گیرد، می‌افزاید: گاهی در مدارس، دانش‌آموزان را با محتوای درسی غیرجذاب روبه‌رو می‌کنیم که سبب ناکارآمدی تدریس و آموزش برای دانش‌آموزان می‌شود.

این مدرس رسانه و هوش مصنوعی با اشاره به اینکه منظور از بازی فعالیت‌هایی بدون هدف برای سرگرمی نیست، بلکه منظور فعالیت‌هایی است که مطالب درسی با استفاده از آن به دانش‌آموزان آموزش داده شود و یادگیری توسط آن صورت گیرد، عنوان می‌کند: در بعضی از مدارس که به روش بازی‌محور مطالب درسی را به دانش‌آموز انتقال می‌دهند، دانش‌آموز عملکرد بهتری دارد و شکوفایی استعدادهای او بیشتر است و محیط شادتری در مدرسه وجود خواهد داشت، به همین سبب میل و رغبت دانش‌آموزان برای حضور در مدرسه بیشتر است.

کمال ادامه می‌دهد: در مدارسی که از روش بازی‌محور استفاده نمی‌کنند، دانش‌آموزان رغبت زیادی برای آموزش و یادگیری ندارند و نیاز آن‌ها با حضور در کلاس رفع نمی‌شود و زمانی که درسی به آن‌ها آموزش داده شود، بعد از مدت کوتاهی فراموش می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه آموزش باید با بازی ترکیب شود، اضافه می‌کند: دروسی مانند زیست، تاریخ، مفاهیم دینی و اخلاقی، شیمی و دیگر دروس این ظرفیت را دارند که مطالب آموزشی و کاربردی آن را در قالب فیلم‌های کوتاه و بازی به دانش‌آموزان ارائه دهیم، همان‌گونه که در بعضی از بازی‌ها و برنامه‌های تلویزیونی محتواهای درسی گنجانده شده است و دانش‌آموز با استفاده از آن می‌تواند مطالب را بهتر درک کند و به خاطر بسپارد.

پژوهشگر حوزه رسانه و بازی خاطرنشان می‌کند: می‌توان جنگ‌ها و شخصیت‌های تأثیرگذار تاریخی را در قالب بازی به دانش‌آموز آموزش داد، به‌گونه‌ای که در فضای بازی دانش‌آموز را با تاریخ آشنا کنیم تا او با تلاش و خلاقیت خود وارد دنیای تاریخ شود، همچنین در درس ریاضی می‌توان از بازی‌های فکری، بازی‌های جعبه‌ای یا پازل استفاده کرد تا با درگیری ذهن دانش‌آموز برای حل مسئله و پاسخ به معماهای موردنظر با محتوای درسی روبه‌رو شود و به صورت غیرمستقیم آموزش مطالب صورت بگیرد.

تغییر‬ ذائقه دانش‌آموزان، لزوم تغییر سبک آموزش

کمال با بیان اینکه اثرگذاری آموزش همراه با بازی بسیار بیشتر است، می‌افزاید: ذائقه و میل دانش‌آموزان نسبت به سال‌های گذشته تغییراتی داشته است و میل آن‌ها به تصاویر بیشتر از متن‌ها است، بنابراین نمی‌توان در مدارس با صرف آموزش شفاهی و متنی دانش‌آموزان را ترغیب به یادگیری کرد، بلکه باید با درگیر کردن حواس مختلف دانش‌آموز و ارائه مطالب در قالب مورد پسند او یادگیری و آموزش را برای او شیرین و جذاب کنیم.

وی در خصوص مزایا و معایب سبک آموزش بازی‌محور در مدارس می‌گوید: برای آموزش محتواهای درسی نباید تنها به روش بازی‌محور تکیه کرد، زیرا باعث فاصله گرفتن دانش‌آموزان از مطالعه کتاب می‌شود، بلکه باید با حفظ جذابیت و لذت خواندن کتاب، آن‌ها را به مطالعه کتب درسی و غیردرسی تشویق کنیم.

این مدرس بازی‌سازی با بیان اینکه نیاز است مطالعه کتاب همراه با بازی در فرایند آموزش مشارکت داشته باشد، عنوان می‌کند: آموزش بعضی از دروس مانند آموزش شعر تنها در قالب کتاب با استفاده از هنر و خلاقیت معلم می‌تواند به دانش‌آموزان عرضه می‌شود و نیاز است که دانش‌آموزان کتاب به دست بگیرند و مطالعه داشته باشند.

کمال با اشاره به اینکه منظور از بازی‌هایی که با آموزش همراه می‌شود، تنها بازی‌های رایانه‌ای نیست، بلکه گاهی باید در زمین فوتبال یا در اردو به دانش‌آموزان مفاهیم اخلاقی همچون از خودگذشتگی را آموخت، ادامه می‌دهد: با آموزش به سبک بازی‌های رایانه‌ای، سبک زندگی دانش‌آموزان رسانه‌ای می‌شود و تحرک آن‌ها کاهش می‌یابد که بیماری‌های جسمی و روحی مختلفی را به دنبال خواهد داشت، بنابراین دانش‌آموزان باید بتوانند ابعاد مختلف زندگی مورد توجه قرار دهند.

وی در خصوص روش ارزیابی اثربخشی آموزش بازی‌محور بیان می‌کند: با آزمون‌هایی که از دانش‌آموزان گرفته می‌شود، می‌توان سطح یادگیری و اثربخشی روش آموزش بازی‌محور را سنجید و مورد بررسی قرار داد، چراکه عمق فهم و درک مطالب درسی توسط دانش‌آموزان با این روش در پاسخگویی دانش‌آموزان به سوالات درسی قابل مشاهده است.

این برنامه‌نویس و طراح بازی با بیان راهکاری برای توسعه مدارس بازی‌محور اظهار می‌کند: باید بخش‌هایی از محتوای کتب درسی مدارس به صورت بازی‌محور تألیف شود، همچنین آموزش‌های لازم در خصوص سبک آموزش بازی‌محور به معلمان و دانشجو معلمان ارائه شود تا بتوانند در اجرایی کردن این سبک از آموزش عملکرد خوبی داشته و شاهد تأثیر آن بر فرایند یادگیری دانش‌آموزان باشند.

آموزش بازی محور، نقطه مشترک خواسته‌های معلم و دانش‌آموز / در آموزش بازی‌محور نباید افراط و تفریط کرد

حجت‌الاسلام حسین ناصری، معلم و طراح و مدل‌ساز بازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: معلم و مدرسه از دانش‌آموزان انتظار دارند تا خوب به درس گوش فرا دهند و نمرات خوبی در امتحانات کسب کنند، از طرفی دانش‌آموزان از معلم و مدرسه انتظار آزادی بیشتر برای بازی کردن و پرداختن به فعالیت‌های غیررسمی یا نیمه‌رسمی را در کلاس دارند، به همین سبب به هنگام تعطیلی مدارس، دانش‌آموزان با شوق فراوانی از مدرسه به سمت خانه‌هایشان راهی می‌شوند.

وی با بیان اینکه در مدارس بازی‌محور سعی شده است که خواسته معلم و انتظارات دانش‌آموزان در یک بازه مشترکی به نام درس‌های بازی‌محور جمع شود، می‌افزاید: با روش آموزش بازی‌محور در مدارس معلم و دانش‌آموزان به خواسته‌ها و انتظارات خود دست پیدا می‌کنند، اما باید توجه داشت که نباید در بازی‌کردن افراط یا تفریط شود تا به آموزش مطالب درسی خدشه‌ای وارد نشود.

پژوهشگر حوزه تربیت و بازی در خصوص اینکه آموزش بازی‌محور سبب تقویت انگیزه‌هایی درونی در دانش‌آموزان می‌شود، ادامه می‌دهد: آموزش بازی‌محور ممکن است سبب تقویت مهارت دانش‌آموزان نشود، اما آنچه در این سبک‌های آموزشی مورد توجه خواهد بود، این است که انگیزه‌های درونی دانش‌آموز کودک و نوجوان برانگیخته می‌شود و این سبک آموزش باب میل هر دانش‌آموزی است.

حجت‌الاسلام ناصری عنوان می‌کند: وقتی با این سبک آموزشی با دانش‌آموز برخورد کردیم، می‌توانیم در بهترین حالت مطالب درسی را به دانش‌آموزان انتقال دهیم و کمتر از ابزاری مانند تنبیه و وعده دادن به آن‌ها استفاده کنیم.

وی اضافه می‌کند: برای مثال در درس تاریخ از دانش‌آموز می‌خواهیم که با دوران صفویه آشنا شود، در سبک آموزش سنتی معلم به‌صورت شفاهی مطلب درسی موردنظر را تدریس می‌کند و از دانش‌آموزان امتحان می‌گیرد تا سطح یادگیری آن‌ها را متوجه شود، اما در قالب درس‌نامه بازی‌محور دانش‌آموز با فضای بازی درگیر می‌شود و به سبب میل و رغبت درونی به بازی کردن ادامه می‌دهد و می‌تواند در موضوعی که شاید برای او ناخوشایند باشد، بدون توضیحات معلم محتوای مورد نظر را فراگیرد.

درک‬ ضرورت‬ آموزش‬ بازی‌محور، ‏اولین‬ قدم برای توسعه این سبک آموزش است

این معلم و پژوهشگر حوزه تربیت و بازی در خصوص اینکه آیا سبک آموزش بازی‌محور مناسب تمام دانش‌آموزان است یا خیر، خاطرنشان می‌کند: بازی کردن برای همگان جذاب است و طبق نظر روان‌شناسان و جامعه‌شناسان کودکی که بازی نکند، دچار نقص یا اختلال است و باید برای تشخیص به متخصص مراجعه کند.

حجت‌الاسلام ناصری در خصوص اثربخش بودن سبک آموزش بازی‌محور با بیان اینکه مطالب درسی نباید به ذهن دانش‌آموز تزریق شود، بلکه باید توسط او فهمیده شود، می‌افزاید: در سبک آموزش بازی‌محور، مطالب به صورت مفهومی به دانش‌آموزان منتقل می‌شود و آن‌ها مطالب را به‌صورت عمیق درک می‌کنند و در امتحاناتی که به سبک بازی‌محور طراحی شده است، می‌توانند در پاسخ به سوالات همان مفاهیم و محتواهای درسی را بیان کنند.

وی تصریح می‌کند: اجرا کردن بازی در مدرسه نیاز به تخصص و مهارت ویژه‌ای توسط معلم و دیگر عوامل آموزشی و پرورشی مدرسه دارد، به همین سبب نیاز است در مدارس بازی‌محور، معلمان با آگاهی و دانش کافی در زمینه بازی، درس‌نامه‌های بازی‌محور داشته باشند و بتوانند به خوبی بازی‌های گوناگون را اجرا کنند تا هدایت کلاس را در اختیار گیرند و به هدف مطلوب از آموزش بازی‌محور دست یابند.

این طراح و مدل‌ساز بازی با اشاره به اینکه سبک بازی‌محور نباید به‌طور کامل جایگزین سبک آموزش سنتی شود، می‌گوید: درس‌نامه بازی‌محور یکی از قالب‌هایی است که دانش‌آموز در مدرسه به آن نیاز دارد، اما این بدان معنا نیست که این سبک آموزشی به‌طور کامل جایگزین روش سنتی شود و تمام محتواها در قالب بازی به دانش‌آموز آموزش داده شود؛ روش تعامل و گفت‌وگو محوری نباید ترک شود و باید روش بازی محور در کنار روش‌های سنتی قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام ناصری با بیان اینکه اولین و مهم‌ترین قدم برای توسعه سبک آموزش بازی‌محور درک ضرورت آن است، عنوان می‌کند: معلمان باید درک کنند که برای جای گرفتن در ذهن دانش‌آموز و انتقال هرچه بهتر محتواهای آموزشی باید از روش بازی‌محور در آموزش کتب درسی استفاده کنند.

بر این اساس، سبک آموزشی بازی محور که سبکی نوین در عرصه آموزش در مدارس است، برای تدریس بعضی دروس بسیاری کارآمد است و دانش‌آموز با این روش بسیاری از دروس را بهتر می‌آموزد، اما مهم است که معلم به اصول تدریس به سبک آموزش بازی محور آگاه باشد تا بتواند به نتیجه مطلوب برسد، همچنین این روش تنها در بعضی موارد نتیجه بخش است و نباید به طور کلی جایگزین روش تدریس سنتی شود.

کد خبر 746454

دیگر خبرها

  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • زبان طنز نیشدار است
  • وزیر آموزش و پرورش وارد خوزستان شد
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند
  • مورایس از سوال درباره ستاره های سپاهان عصبانی شد و نشست را ترک کرد
  • اگر دولت و قضات، مردم را ناراضی کنند، باید فاتحه را بخوانیم/ جلب نظر مردم لازم است (فیلم)
  • تراکتور فردا سرمربی خود را معرفی می‌کند!
  • بهترین منابع جمع‌بندی کنکور (تجربی، انسانی و ریاضی)
  • اعلام زمان برگزاری کنکور برای سیل‌زدگان خراسان جنوبی